Előszékfoglaló

Kaplony többet érdemel! – hangoztattuk a kampány során. Nos, a választópolgároknak köszönhetően lehetőséget kaptunk arra, hogy mindezt a gyakorlatba ültessük. Már az éjjel egyeztettünk a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezete választmányának a tagjaival, és mondtuk, soroltuk a terveket, a teendőket. Merthogy akad bőven.

Szerencsénkre nagyon sokan jelezték már az éjjel is, illetve ma reggel, hogy bátran számíthatunk a segítségükre. A lakosok türelmét kérjük (már most 🙂 ), de amint beiktatják az új önkormányzati döntéshozói testületet és vezetőséget, tettekkel kezdjük meg meghálálni a bizalmat. A megértés mellett számítunk az Önök, a kaplonyiak (természetesen attól teljességgel függetlenül, hogy kire szavaztak) észrevételeire. Nyilván nem tudunk mindent egyből megoldani. Rangsorolni kell a szükséges beruházásokat, ugyanakkor már meg kell kezdeni a projektek előkészítését. De mindehhez elengedhetetlen az Önök jóindulatú hozzáállása.

Nagyon szépen köszönjük azt, hogy ilyen szép számban az urnák elé járultak. Az eredmény tényén túl ez jelzi azt, hogy a kaplonyiakat nagyon érdekli a falujuk, a közösségük sorsa. A helyi RMDSZ csapata most egy óriási lehetőséget kapott. A tanácsban is többsége lesz, de nyilván minden kezdeményezésre nyitottnak kell lennie. Fontos, hogy ez a politikai tömörülés megmaradjon annak, aminek lennie kell: egy nyitott közösségnek, amely többé-kevésbé a lakosság elképzeléseihez igazodik.

A magam nevében én is köszönetet mondok a bizalomért. Mint mondtam, minden erőmmel azon leszek, hogy éljek ezzel a lehetőséggel, és jó, hasznos munkavégzéssel, odafigyeléssel megháláljam ezt a megelőlegezett bizalmat. Természetszerűleg ehhez szükségem van az Önök észrevételeire is. Illetve a türelmére. Csodát nem ígérhetek, de azt, hogy konkrétumokkal már a közeljövőben igyekszünk kifejezni a hálánkat, azt igen. Ebben a segítségünkre lesz az is, hogy a kaplonyiak nagyon szép számban szavaztak a Szövetség megyei tanácsosjelöljeire is, illetve a megyei önkormányzati elnökre. Támogattuk a jól végezett munkát.

Egyelőre nem tudom, mikor lesz az úgynevezett beiktatás, azaz mikortól leszek ténylegesen is polgármester. Az első indítványaimat már ismertettem: létre fogok hozni egy közhasznú egyesületet (ha a már meglévőt erre a célra nem lehet felhasználni), mely számos, nem az önkormányzat feladatihoz nem sorolható tevékenységet fog ellátni (a fizetésem jelentősebbik hányada havonta ide fog érkezni). Kezdeményezni fogom, hogy már idén ítéljék oda a közösségért nyújtott tevékenységük elismeréséért járó kitüntetéseket. Egyeztetni fogok már a héten Nagykároly újraválasztott polgármesterével, illetve a Szatmár Megyei Tanács elnökével egyebek között a kerékpárút meghosszabbításáról. Utóbbival arról is, hogy a falunkon áthaladó megyei útra kihelyeztek egy sebességkorlátozó táblát, amelynek – laikusként mondom – nincs értelme. Arról, hogy a községháza udvarán két, közpénzből megvásárolt buszmegálló árválkodik. Még idén ki kell helyeznünk ezeket.

Folytatni kell a megkezdett munkálatokat, de meg is kell állni egy pillanatra, és egy egységes elképzeléshez igazítani azokat, illetve az újabb beruházásokhoz hozzákezdeni. És így tovább… Még egy pici türelmet és sok-sok jótanácsot kérek.

A Kaplony.blog továbbra is fog működni, méghozzá mint blogfelület. A leendő munkámból kifolyólag főként az önkormányzatiságról fog szólni, számos hirdetményre bukkannak majd, de természetesen nyitva áll az egyházak, a civil szervezetek, az oktatási intézmények, a sportegyesületek felé is. Időmhöz mérten igyekszem minél gyakrabban frissíteni az oldalt.

Köszönöm a bizalmat. Nagyon bízom benne, hogy az Önök segítségével és türelmével sikerül meghálálni.

Tisztelettel,

Megyeri Tamás Róbert