Egy világos jövőkép kell!

„Egész egyszerűen senki nem születik polgármesternek. A tapasztalat nagyon fontos, de az megjöhet idővel. A tenni akarás fontosabb! Az, hogy valamit tenni akarjak a közösségért. Mindehhez szerintem aktív, energikus emberekre van szükség.

Ezzel kapcsolatban megjegyzem: a polgármesterek nem polihisztorok, nem kell hogy mindenhez értsenek. A polgármesterek feladata az, hogy csapatban tevékenykedjenek. Ehhez elsősorban egy világos jövőkép kell, még szükséges egy komoly képviselő-testület. Ennek tagjai ötletekkel és bírálatokkal segítik elő a munkát. Mégpedig politikai hovatartozástól függetlenül. És nem utolsó sorban egy komoly szakértői csapatra van szüksége a polgármesternek.
Polgármesterként figyelembe kell venni a település pénzügyi lehetőségeit, azzal hatékonyan kell gazdálkodni. De ez nem sokra elég! Kötelezően ki kell használni a pályázatok adta lehetőségeket.

Míg polgármester voltam, kiváló kapcsolatban voltam a vidék többi polgármesterével, erre a hozzáállásra városmenedzserként is törekszem. Ha szükség van a több mint 20 éves közigazgatási tapasztalatomra, azt nagyon szívesen megosztom a fiatalabb polgármesterekkel.”

Bekő Tamás nagykárolyi városmenedzser, korábbi polgármester