Talán ez a jó út. Ön szerint is?

A kisebb hibákat már kiküszöbölték, vélhetően némileg már stabilabb az áramszolgáltatás a Nagygödrök melletti utcákban. Ugyanakkor elhelyezték már azt a precíziós mérőberendezést, amellyel megállapítják, hogy pontosan mikor is csökken a megengedett alá a feszültség. Összességében tehát néminemű előremozdulást történt.

Mint korábban a Kaplony.blogon megjelent beszámolóból értesülhettek róla, a „kaplonyi konzultáció” során szereztem arról tudomást, hogy a kaplonyi Gödrök utcán borzasztóan ingadozik az áramszolgáltatás. Ennek okán egyeztettem is a szolgáltató pár munkatársával, s bizony kiderült, hogy valóban új állomást kellene arrafelé építeni. Képzeljék, a Magyar és a Temető utca kereszteződéséből vezetik el a Gödrök utcájába az áramot…

A lényeg: azt javasolták, hogy gyűjtsenek aláírásokat az ott lakók, és küldjék el azokat egy kérvény formájában a szolgáltatónak. Ha lesz papíros alapja a kérvénynek, akkor előreláthatóan a megyei részleget felszólítják a központból, hogy ellenőrizze: mi is a gond okozója. Utána pedig talán hozzákezdenek a munkálathoz. Mint az ismerőseim sugallták, konkrét időpontot nem lehet megsaccolni sem. Talán egy hét múlva, talán egy év múlva. Mindenesetre az bizonyos, hogy magát az eljárást meg kell kezdeni.

Nos, neki is vágtam a megnevezett utcának, mégpedig Rotmund Gergő társaságában felkerestük a lakosokat. Akit otthon találtunk, aláírta a kérvényt. Ezt el is juttattam a szolgáltatóhoz. Kaptam is iktatószámot. A válasz e-mailben leírták, hogy tanulmányozzák a kérvényt, válaszolni is fognak.

Azóta tehát kiküszöböltek kisebb hibákat. Mint mondták, minden bizonnyal némileg jobb lett a szolgáltatás minősége. De ez még nem az igazi, ezzel ők, a szolgáltató munkatársai is tisztában vannak. Hogy pontosan, a vállalkozás döntéshozói számára is egyértelműen bebizonyítsák, hogy valóban nagy a baj, precíziós mérőberendezést helyeztek el. Ez vélhetően 10 napon át rögzíti a konkrét adatokat, és azokat kielemezve születhet meg a döntés az új transzformátorállomás létesítéséről.

Hogy miért dicsekedek el ezzel az amúgy nem nagy tettel? Nos, ismét azt mondhatom, amit legutóbb: mert kampány van, mert szerintem ilyesféle cselekedetekkel kell megtölteni ezt az időszakot. Hátha valamelyik konkrét haszonnal is jár, hátha pont e kérvény hatására végzi el a szükséges beavatkozást a szolgáltató.

Tisztelettel,
Megyeri Tamás Róbert