A kaplonyi iskolaigazgató közleménye

KEDVES SZÜLŐK, DIÁKOK! Szeptember 14-én, hétfőn elkezdődik a 2020–2021-es tanév a gyermekek/diákok számára is. Ezzel kapcsolatosan sok érdekes dolgot lehetett hallani sajtóban, médiában, rengeteg volt az ellentmondás és bizonytalanság.

A tények: Kaplonyban a tanítás 14-én, hétfőn elkezdődik, a községben koronavírus fertőzött nincs (az egészségügyi hatóságok információja alapján).

9 órától évnyitó szentmisén fogunk részt venni a szokásos helyen, a templom kertjében. Ugyanitt nyitjuk a tanévet és búcsúztatjuk a nagycsoportosokat az óvodától. Ezúton köszönjük az egyház(ak) képviselőinek segítségét, közreműködését. Az iskolában sajnos semmilyen ünnepségre nincs lehetőség. Rossz idő esetén a szentmise sem lesz megtartva.

Szeretnénk minden aggódót megnyugtatni, hogy kollégáimmal minden tőlünk telhetőt megteszünk a gyermekek biztonsága és egészsége érdekében az iskolában.

A diákok és az iskola teljes személyzete kötelezően maszkot fog viselni, amíg az iskola területén (az udvart is beleértve) tartózkodik. Kivételt csak az óvodás gyermekek képeznek. Szeretnénk, ha segítenének nekünk és elmagyaráznák gyermekeiknek, hogy ez bármilyen kellemetlen és kényelmetlen de kötelező és védelmet nyújt. Szintén kötelező lesz a gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés, minimálisra lesz korlátozva az egyes gyermekek és osztályaik/csoportjaik közötti érintkezés az iskola területén.

Megkérünk minden szülőt, kísérje nagy figyelemmel gyermeke egészségi állapotát, ne küldje/hozza gyermekét ha lázas, hasmenése, hányingere van, köhög, nehezen vesz levegőt, légúti megbetegedése van, hanem értesítse háziorvosát akkor is, ha ez szabadnapjába kerül vagy kellemetlenséget okoz a munkahelyen. Betegség után csak orvosi igazolással térhet vissza a gyermek az iskolába/óvodába, ami tartalmazza a pontos diagnózist. Nem fogadhatunk beteg gyermeket a többi gyermek és magunk egészsége miatt, valamint azért, hogy ebben az áldatlan állapotban is nyitva tudjuk tartani intézményünket. A szabályokat nem mi találjuk ki, hanem alkalmazzuk azokat.

Az iskola/óvoda területére szülők, hozzátartozók nem léphetnek be a tanítás ideje alatt.

A diákok és ovisok is minden reggel ellenőrizve lesznek lázmérővel.

Igen sok szülő igényelte a napközit gyermeke számára, ezért döntöttünk egy harmadik napközis csoport kérvényezése mellett, amit ma engedélyezett számunkra a tanfelügyelőség.

Az új tanévet 9 osztállyal és 4 óvodai csoporttal fogjuk kezdeni (amiből 3 napközis).

Munkatársaimmal együtt nagyon várjuk már a személyes találkozást. Óvónénik, tanítónénik, osztályfőnökök fognak további részletekkel szolgálni.

Információikat próbálják meg hiteles forrásokból beszerezni, ha kérdéseik vannak/lesznek, keressenek bennünket!

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Akár néhány koronavírussal fertőzött gyermek esetén is azonnal bezárják az iskolát.

Tisztelettel,

Török Tamás
igazgató