A lehetőségekről szóltak

Gazdáknak szóló tájékoztató helyszíne volt ma Kaplony. Kovács Szabolcs István és Bartha Károlyi mezőgazdasági szakember, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora, illetve a térségünkért felelős munkatársa megannyi kérdésre válaszolt.

Szépszámú résztvevőnek (persze az egészségügyi előírások betartásával) szóltak arról, hogy a magyarországi kormány szívesen kiterjesztené a Partiumra is a vissza nem térítendő mezőgazdasági támogatási rendszerét. Egyelőre nem sok konkrétumot tudtak elmondani, hiszen nem ismert, mikor lép érvénybe ez a kedvezményes lehetőség, mindazonáltal a székelyföldi gyakorlatok alapján számos konkrétumot tudtak ismertetni.

Bő másfél órásra nyúlt az alkalom – mindenkinek volt lehetősége kérdéseket feltenni. Mint búcsúzóul elmondták: amint érvénybe lép ez a támogatási rendszer, örömmel eljönnek ismét tájékoztatni az érdeklődőket.

A rendezvény teljességgel politikamentes volt, mindazonáltal azt talán érdemes kiemelni, hogy a helyi RMDSZ és a helyi NDF közös szervezésében jött létre.

(megyeri)