Lesz egy újabb réteg

Korántsem vette még át a megyei útszakaszt a kivitelezőtől a megyei önkormányzat – mondta el ma megkeresésünkre Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A Kaplonyon is áthaladó megyei út kapcsán kifejtette: a kivitelezők még egy újabb réteget (hasonló, köves alapú) fognak elhelyezni, egyelőre azonban nem tudja megmondani, hogy mikor, az az időjárás függvénye.

A munkálatok elvégezte után a megyei önkormányzat, illetve a felkért független szakemberek fogják elbírálni a kivitelezés minőségét. Nyomatékosította ugyanakkor a megyei önkormányzat vezetője, hogy a garanciális időszak attól az időtől kezdődik, miután átvették az utat a kivitelezőtől. Ami egyelőre nem történt meg – tette hozzá.

Megtudtuk azt is, hogy a kivitelező kétszeres bitumenes réteget helyez el – ennek a megvalósítását kezdte meg tegnapelőtt, ez a kavicsos réteg, és majd folytatni fogja, amint az idő megengedi. A megyei helyhatóság vezetőjének ismeretei szerint azért kellett ezt az új, kettős réteget ráhúzni az útfelületre, hogy a nedvesség ne tudjon behatolni, hogy időtállóbb legyen maga az út. Mint hozzátette: szakemberek fogják elbírálni, hogy megfelelő-e a kivitelezés minősége.

(megyeri)