Folytatódik a Falugazdász-program

Csütörtökön Nagykárolyban, a helyi polgármesteri hivatal gyűléstermében találkoztak a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai. A találkozó apropója örömteli volt: Magyarország Kormánya az Agrárminisztériumon keresztül tovább támogatja a falugazdászok munkáját, ennek kapcsán pedig egy újabb évre kötöttek szerződést az érintettekkel.

A találkozó, amelyen részt vett Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő és Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász-Hálózat koordinátora, jó alkalom volt az eddigi munka kiértékelésére is.

„A falugazdászok az Erdélyben nem létező agrárkamarák miatt keletkezett űrt töltik be: szakmai tanácsadást nyújtanak különböző, mezőgazdasággal kapcsolatos területeken, Agrárakadémia néven az érintettek által nagyon hasznosnak ítélt szakmai konferenciákat szerveznek, segítenek a pályázati támogatások terén is eligazodni. Velük rendszeresen tartva a kapcsolatot látom, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak és egyre többen fordulnak hozzájuk segítségért” – mondja Magyar Lóránd. „A falugazdászok munkáját Magyarország Kormánya is elismeri és hasznosnak találja, ezért támogatja továbbra is a programot, amit ezúton is köszönünk” – fűzte hozzá a Partiumi Falugazdász-Hálózat koordinátora.

2018-ban Szatmár megyében három falugazdász kezdte meg a munkát, azóta sikerült hat főre bővíteni a csapatot. A helyi hálózatokat a Partium esetében a közös történelmi múltra, a többnyire azonos természeti adottságokra és közös problémákra alapozva összevonták, így jött létre a Partiumi Falugazdász-Hálózat, melyben Bihar megyében hét, Szatmár megyében hat, Szilágy megyében három, Máramaros megyében pedig egy falugazdász tevékenykedik.

Nagykároly és vidéke, így Kaplony falugazdásza Dr. Bartha Károly, a telefonszáma és a drótpostacíme is megtalálható a honlapjukon, ide kattintva. Forduljanak hozzá bizalommal!

a (3)