Semmi sem biztos az új tanév kapcsán

Nagyon alaposan elő kell készíteni az új tanévet, a szakhatóságoknak minden lehetőséggel számolniuk kell – hangsúlyozta pénteken a miniszterelnök.

Ludovic Orban kormányfő azt mondta, nem tudni, hogyan alakul a járvány, ezért minden helyzetre fel kell készülni, a hatóságoknak biztosítaniuk kell a megfelelő infrastruktúrát, logisztikát ahhoz, hogy a pedagógusok bármilyen körülmények között tanítani tudjanak.

„Nagyon alaposan és körültekintően kell előkészíteni a tanévkezdést, készüljenek fel mindenre. Én bízom önökben, bízom a romániai tanárok ama képességében, hogy bármilyen helyzethez alkalmazkodni tudnak, közel tudják tartani magukhoz diákjaikat, akkor is, ha nem lehetnek valamennyien jelen a teremben, akkor is, ha optikai kábelen és a számítógép képernyőjén keresztül kell tartaniuk a kapcsolatot” – fogalmazott Orban a Bukarestben megszervezett Telesuli-gálán mondott beszédében.

A kormányfő ugyanakkor megköszönte a képességfelmérő és az érettségi megszervezésében részt vett tanárok munkáját, hangsúlyozva, a vizsgák kapcsán indított „agresszív kampány” dacára, annak ellenére, hogy egyesek arra buzdították a szülőket, ne engedjék gyerekeiket részt venni a vizsgákon, ezeket végül „példás körülmények között” tartották meg.

Forrás: AGERPRES