Iskolatáskát kapnak az előkészítősök

2020 februárjában megalakult a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezete, és ezáltal lehetőség nyílt a szövetség által meghirdetett támogatások megpályázására. A Magyar Iskolaválasztási Program minden magyar tagozatra iratkozó előkészítős kisdiák számára biztosít egy-egy iskolatáskát.

Június 24-én érkezett meg a rakomány a táskákkal Nagykárolyba. Szejke Ottilia, a Szatmár megyei Rákóczi Szövetség elnöke átvette az iskolatáskákat, amelyeket a Simion Bărnuțiu Szaklíceum épületében raktároznak.

Örömmel hirdetik, hogy Szatmár megyében minden olyan gyermek, akit az előkészítő osztály magyar tagozatára írattak be a szülei, iskolatáskát kap. Így a kaplonyi kis tanulók is. Ezeket a táskákat átveheti minden tanintézmény egy meghatározott időpontban a beosztásnak megfelelően, amelyet hamarosan közölni fog a szövetség megyei elnöksége. Várhatóan július második felében történik meg az iskolatáskák átvétele.

A gyerekek a táskákat szeptember elején vehetik majd át. Erről az oktatási intézmény vezetősége időben tájékoztatni fogja a szülőket.

Közlemény